vineri, 14 decembrie 2012

Leontina are nevoie de ajutorul nostru



De multe ori ne punem intrebarea de ce trebuie sa patesc eu asta, de ce trebuie sa am asa o viata grea. Cu unii dintre noi destinul nu este prea bland, suntem nevoiti sa luptam pentru a avea o viata mai buna. Asa se intampla si in cazul Leontinei, o fetita de 8 ani care e bucuria parintilor ei. Din pacate mama ei a nascut-o prematur la 7 luni cu grave deficiente de vedere care le-a descoperit cand fetita a implinit 6 luni de viata. Un control oftamologic la spitalul Craiova a facut sa se afle ca micuta avea dezlipire de retina - retinopatie de prematuritate gradul V (cinci). Doctorii de acolo nu le-a dat parintilor sperante de vindecare, i-a sfatuit sa mearga la un spital din Bucuresti unde au aflat ca Leontina se poate vindeca daca face o operatie in Belgia.
Cu ajutorul lui Dumnezeu si datorita la cativa oameni cu suflet mare parintii fetitei au reusit sa stranga cei 6000 de euro necesari pentru a merge in Belgia. Doctorii de acolo au spus ca operatia a reusit si micuta o sa se va vindeca, dar nu a fost asa. Fetita nu vedea si la control oftamologic la Bucuresti s-a descoperit ca nu i s-a lipit in totalitate retina. Asa totul trebuia sa se ia de capat, parintii nu au renuntat la lupta, au cautat in continuare o solutie si a gasit-o la un spital din SUA - William Beautmont, le-a dat sperante foarte mari ca Leontina va putea sa-si recapete vederea. Necazul este ca costul operatiei e unul foarte mare, adica 30.000 de dolari. Aceasta suma de bani e una foarte mare pentru parintii fetitei, in fiecare zi se gandesc cum sa faca sa stranga banii, au apelat la numeroase emisiuni tv, la numeroase ziare si fundatii, dar nu s-au strans prea multi bani in conturi.
Leontina acum este in clasa a doua la scoala de nevazatori din Buzau. In clasa intai a luat premiu intai, e un copil intelegent care ii place sa invete bine, dar care sufera foarte mult ca sta departe de parinti. De fiecare cand vorbeste cu parintii la telefon plange mult, isi doreste mult sa fie acasa alaturi de cei ce o iubeste.
Va rog sa va imaginati ce ati simti daca copilul d-voastră ar sta departe si v-ar plange la telefon ca vrea acasa si d-voastra n-ati putea face nimic deoarece copilul n-are alta aternativa de a invata, dar ar avea sansa sa scape de acea suferinta daca ar face o operatie care costa foare mult. Ganditi-va la acest lucru si ajutati-o pe aceasta fetita minunata sa aiba si ea o viata normala alaturi de parintii ei. Va rog sa faceti un drum pana la banca si sa faceti o fapta buna! Va multumim! Conturilein care puteti a o ajuta pe Leontina sunt:
Titular cont :Calin Ion
Cont BCR Euro :
Ro13RNCB0134041511570004
Cont BCR RON :
Ro40RNCB0134041511570003 

Autor articol:Ramona Lengyel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu